środa, 15 lipca 2015

Arbuzada

http://www.monikabregula.pl/2015/07/arbuzada.html

Kolejny pomysł z wykorzystaniem arbuza.

Arbuzada to napój podobny do lemoniady tylko, że z arbuza. Arbuz składa się z samej wody, dlatego idealnie nadaje się do zrobienia z niego orzeźwiającego koktajlu. 

Arbuzadę można dowolnie urozmaicać wedle potrzeby.


Składniki

1/8 szklanki cukru

1/4 szklanki wody

1 kg arbuza (zważonego ze skórą)

sok z 1 limonki

 Przygotowanie

W garnuszku rozpuścić cukier w wodzie, parę minut pogotować i odstawić do ostygnięcia. 
Arbuza pokroić i oczyścić z pestek. Wrzucić do głębokiej miski i za pomocą blendera zmiksować. 
Przelać przez sito do dzbanka, dodać sok z limonki. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Można podawać z lodem albo z kawałkami arbuza. Można również, dodać białe winno. 



Printfriendly