Jesień już się zaczęła, co oznacza, że w naszej diecie nie powinno zabraknąć
witamin i mikroelementów, by przygotować organizm do nadejścia zimy. Jesień to
pora, gdzie dzień szybciej się kończy, brakuje nam energii, szybko się meczymy.
Zdrowe napoje doładują nasz organizm i pozwolą w pyszny sposób przetrwać ten
ciężki okres.
Koktajl z ogórkiem i ananasem
Składniki
połówka średniego ananasa
1 gruntowy ogórek
sok z jednej pomarańczy
pół pęczku natki pietruszki
Wycisnąć sok z pomarańczy wlać do kielicha stojącego blendera.
Ananasa obkroić ze skóry, wyciąć twardy środek, miąższ oczyścić z wszelkich twardszych,
ciemniejszych plamek wrzucić do blendera razem z obranym ogórkiem i pietruszką.
Wszystko miksować przez około minutę.
Koktajl z dodatkiem jagód goji
Składniki
połówka średniego ananasa
1 kiwi
1 bardzo dojrzała brzoskwinia
garść jagód goji
pół szklanki wody
1 kiwi
1 bardzo dojrzała brzoskwinia
garść jagód goji
pół szklanki wody
Koktajl z borówką amerykańską
Składniki
szklanka borówek amerykańskich
szklanka mleka kokosowego
Zblendować za pomocą blendera przez 1 minutę, aż do uzyskania gładkiego napoju.
szklanka mleka kokosowego
Zblendować za pomocą blendera przez 1 minutę, aż do uzyskania gładkiego napoju.
,,Błękitny skarb”, czyli
borówka amerykańska jest bogata zwłaszcza w mikro- i makroelementy, a w
szczególności w wapń fosfor i potas. Owoce borówki amerykańskiej mają najwyższą
aktywność antyoksydacyjną spośród wszystkich owoców, czyli najmocniej
przeciwdziałają powstawaniu raka.