czwartek, 25 lutego 2016

Kasza jaglana na mleku roślinnym z owocami


http://www.monikabregula.pl/2016/02/kasza-jaglana-na-mleku-roslinnym-z.html


Kasza jaglana na mleku jest świetnym pomysłem na zdrowe i bardzo sycące śniadanie. Można ją łączyć z ulubionymi owocami lub zjeść bez dodatków. Świetnie smakuje na zimno, jak i na ciepło.

 

Składniki

100 g kaszy jaglanej
500 ml mleka kokosowego lub innego roślinnego
1 łyżka ksylitolu
szklanka owoców


Przygotowanie

Kaszę jaglaną opłukać kilkakrotnie, zmieniając wodę aż będzie klarowna. Wsypać do niedużego garnka, dodać połowę mleka kokosowego, ksylitolit i zagotować na małym lub średnim ogniu. Przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień do minimum do miękkości, co jakiś czas mieszać i dolewać resztę mleka w miarę gęstnienia kaszy i gotować pod przykryciem przez 18-20 minut. Podawać z ulubionymi owocami.







Printfriendly