Kolejny przepis na koktajl bez
dodatku cukru. Ważne, aby mango było dojrzałe, miękkie i mocno
żółte, wówczas koktajl wyjdzie delikatny i aksamitny. Dodaję do
niego świeżo wyciśnięty sok z limonki.
Składniki:
- 1/3 ananasa
- pół bardzo dojrzałego mango
- pół bardzo dojrzałego awokado
- sok z połowy limonki
- 2 łyżki otrębów owsianych
- mleko kokosowe
- Mango myjemy i obieramy ze skórki. Odcinamy miąższ od pestki, za pomocą łyżki wyciągamy awokado. Ananasa obkrajmy ze skóry, wycinamy twardy środek, miąższ oczyszczamy z wszelkich twardszych, ciemniejszych plamek.
- Wkładamy wszystkie składniki do blendera kielichowego, dosypujemy otręby i zalewamy mlekiem tak by wszystko zakryło.
- Miksujemy przez dwie - trzy minuty w blenderze na gładki kremowy napój.