środa, 10 sierpnia 2016

Migdałowo – daktylowe kuleczki

Migdałowo – daktylowe kuleczki.

Kulki migdałowo – daktylowe to przepis dla osób, które bardzo lubią słodkie rzeczy. Jest bardzo słodko, ale i bardzo zdrowo. Migdały, owoce to skarbnica cennych minerałów, enzymów i witamin.



Składniki

  • 100 g suszonych daktyli
  • 20 g migdałów
  • 10 g wiórek kokosowych
  • 20 g żurawiny

Do obtoczenia kulek

  • 5 g wiórek kokosowych
  • 5 g mąki migdałowej (zmielonych migdałów) 

Migdałowo – daktylowe kuleczki.

Przygotowanie
  • Do blendera wrzucamy migdały i pulsacyjnie mielimy. 
  • Dorzucamy resztę składników i wszystko dokładnie mielimy. W razie potrzeby przemieszać kilka razy masę i znów przemielić. 
  • Formujemy kulki i obtaczamy w mące migdałowej i wiórkach koksowych. Kuleczki są od razu gotowe do spożycia.
  • Przechowujemy w lodówce. 

Migdałowo – daktylowe kuleczki.









Printfriendly