poniedziałek, 7 listopada 2016

Kaszotto z indykiem

Kaszotto z indykiem

Proste i pyszne danie do przygotowania w 30 minut. Super jako obiad przygotowany w domu i zabrany do pracy.

Kaszotto z indykiem


Składniki

  • 1 por
  • 1 średnia polędwiczka z indyka
  • 2 łyżeczki oliwy extra
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 woreczek (100 g) kaszy pęczak
  • 1/2 paczki (225 g) mrożonej marchewki z groszkiem pokrojonej w kosteczkę
  • 350 ml bulionu
  • szczypiorek
  • sól, pierz

Kaszotto z indykiem
Przygotowanie

  • Na większej patelni na oliwie podsmażyć pokrojonego pora. Dodać masło i pokrojoną w kosteczkę polędwiczkę. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć co chwilę mieszając przez ok. 4-5 minuty.
  • Dodać surową kaszę i co chwilę mieszając smażyć przez ok. 3 minuty. Dodać marchewkę z groszkiem (zamrożoną), wymieszać i smażyć przez 1 - 2 minuty.
  • Następnie wlać gorący bulion, wymieszać, przykryć i gotować przez ok. 15-20 minut do miękkości kaszy. Posypać szczypiorkiem. 

Kaszotto z indykiem



Printfriendly