Proste i pyszne danie do przygotowania w 30 minut. Super jako obiad przygotowany w domu i zabrany do pracy.
Składniki
- 1 por
- 1 średnia polędwiczka z indyka
- 2 łyżeczki oliwy extra
- 1 łyżeczka masła
- 1 woreczek (100 g) kaszy pęczak
- 1/2 paczki (225 g) mrożonej marchewki z groszkiem pokrojonej w kosteczkę
- 350 ml bulionu
- szczypiorek
- sól, pierz
- Na większej patelni na oliwie podsmażyć pokrojonego pora. Dodać masło i pokrojoną w kosteczkę polędwiczkę. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć co chwilę mieszając przez ok. 4-5 minuty.
- Dodać surową kaszę i co chwilę mieszając smażyć przez ok. 3 minuty. Dodać marchewkę z groszkiem (zamrożoną), wymieszać i smażyć przez 1 - 2 minuty.
- Następnie wlać gorący bulion, wymieszać, przykryć i gotować przez ok. 15-20 minut do miękkości kaszy. Posypać szczypiorkiem.