Owsianka to błyskawiczny sposób na pożywne śniadanie. W 100% zdrowa, pożywna i dodająca energii. Jej przygotowanie zajmuje parę chwil. Zimą, gdy nie ma zbyt dużego wyboru świeżych owoców, owsianka najlepiej smakuje z naszymi polskimi jabłkami i cynamonem.
Składniki
(na jedną porcję śniadaniową)
- 100 g płatków owsianych
- szczypta cynamonu
- mleko kokosowe
- duża łyżka zmielonych orzechów (mieszanka ulubionych)
- pół dużego jabłka
Przygotowanie
- Do blendera wkładamy orzech i miksujemy przez chwilę (można od razu zmiksować więcej i włożyć do pojemnika z pokrywką).
- Do pojemnika wkładamy płatki, zmielone orzechy i cynamon całość zalewamy mlekiem do wysokości płatków.
- Wkładamy do lodówki na całą noc.
- Rano trzemy na tarce jabłko i dodajemy do płatków.
- Płatki można podgrzać lub wziąć ze sobą do pracy i jeść na zimno.
- Dekorujemy kawałkami jabłka i orzechami.