sobota, 26 sierpnia 2017

Chłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki

 Pyszny i bardzo łatwy w przygotowaniu chłodnik z botwinki ze świeżymi warzywami.


Składniki

  • jogurtu naturalny
  • pęczek botwinki
  • ogórek
  • pęczek rzodkiewki
  • pół sałaty np. rzymskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • świeży koperek
  • soli, pierz
  • 150 ml naturalnego soku z kiszonego buraka
  • 2 ugotowane na twardo jajka.

Przygotowanie


  • Warzywa posiatkować i włożyć do garnka. Zalać jogurtem i sokiem z buraka. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, całość wymieszać. Doprać solą i pierzem. 
  • Włożyć na kilka godzin do lodówki.
  • Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.

Chłodnik z botwinki


Printfriendly