Muffiny składają się z samych wartościowych i odżywczych
składników. Słodzone bananem i miodem, bez mąki z dodatkiem
chrupiących orzechów. Muffinki idealnie sprawdzą się jako drugie śniadanie, najlepiej w połączeniu z gorącą herbatą.
Składnik
- 1 banan
- 1 jajko
- 1 średnie jabłko
- 1 łyżka miodu
- 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 garść posiekanych orzechów
- 1/2 łyżeczki cynamonu
Wykonanie
- Piekarnik nagrzać do 180ºC.
- Jabłko obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
- Jajko roztrzepać w misce, banana rozgnieść widelcem i połączyć z jajkiem. Następnie dodać miód oraz pokrojone jabłko i wszystko dokładnie wymieszać.
- Płatki owsiane zmiksować do konsystencji mąki. Wsypać do mokrych składników, dodać cynamon, gałkę muszkatołową, proszek do pieczenia oraz posiekane orzechy włoskie.
- Wymieszać do połączenia się składników.
- Kokilki posmarować olejem kokosowym. Piec przez 25-30 minut