poniedziałek, 25 czerwca 2018

Makaron z pesto z orzechów nerkowca i parmezanem z migdałów

 http://www.monikabregula.pl/2018/06/makaron-z-pesto-z-orzechow-z-nerkowca-i.html

Prosty i pyszny makaron, w którym można się zakochać za smak, prostotę i szybkość przygotowania. Świeży, zdrowy i bogaty w witaminy dodatkowo podany z parmezanem z migdałów, który nie tylko jest zdrowy, ale przede wszystkim pyszny!



Składniki
  • ok. 150 g spaghetti
  • pęczek natki pietruszki
  • 25 g (3 - 4 łyżki) orzechów nerkowca
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • 3 łyżki wody
  • sól, pieprz




Przygotowanie
  • Ręcznym blenderem lub za pomocą młynka zmiksować wszystkie składniki pesto. W razie problemów można dodać do pesto trochę wody, by łatwiej zmiksować składniki.
  • Makaron ugotować w osolonej wodzie, dodać pesto i doprawić do smaku, wymieszać i wyłożyć na talerze. 
  • Posypać parmezanem z migdałów.

Parmezan z migdałów
Składniki na słoik
  • szklanka łuskanych migdałów
  • 3 łyżeczki płatków drożdżowych
  • spora szczypta soli morskiej

Przygotowanie
  • Wszystkie składniki umieścić w naczyniu blendera i zmiksować na drobną mąkę. 
  • Jeśli jest za mało słone, dodać więcej soli i jeszcze raz zmiksować.


Printfriendly