Prosty i pyszny makaron, w którym można się zakochać za smak, prostotę i szybkość przygotowania. Świeży, zdrowy i bogaty w witaminy dodatkowo podany z parmezanem z migdałów, który nie tylko jest zdrowy, ale przede wszystkim pyszny!
Składniki
- ok. 150 g spaghetti
- pęczek natki pietruszki
- 25 g (3 - 4 łyżki) orzechów nerkowca
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy extra vergine
- 3 łyżki wody
- sól, pieprz
Przygotowanie
- Ręcznym blenderem lub za pomocą młynka zmiksować wszystkie składniki pesto. W razie problemów można dodać do pesto trochę wody, by łatwiej zmiksować składniki.
- Makaron ugotować w osolonej wodzie, dodać pesto i doprawić do smaku, wymieszać i wyłożyć na talerze.
- Posypać parmezanem z migdałów.
Parmezan z migdałów
Składniki na słoik
- szklanka łuskanych migdałów
- 3 łyżeczki płatków drożdżowych
- spora szczypta soli morskiej
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieścić w naczyniu blendera i zmiksować na drobną mąkę.
- Jeśli jest za mało słone, dodać więcej soli i jeszcze raz zmiksować.