piątek, 13 kwietnia 2018

Naleśniki ze szpinakiem, łososiem i serem feta

http://www.monikabregula.pl/2018/04/nalesniki-ze-szpinakiem-ososiem-i-serem.html

Rewelacyjne naleśniki z fetą, łososiem i serem feta. Idealnie sprawdzają się na zimno np. jako przekąska na imprezie, lecz podgrzane na patelni smakują jeszcze lepiej zwłaszcza z odrobiną sosu pomidorowego z tego przepisu klik.


Składniki
  • 6 -8 sztuk naleśników
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa i masło
  • 200 g wędzonego łososia
  • 150 g sera feta



Przygotowanie
  • Upiec naleśniki z tego przepisu klik.
  • Szpinak opłukać i dokładnie osuszyć, włożyć na dużą patelnię lub do garnka i mieszając podgrzewać przez chwilę aż zwiędnie. Suchy szpinak przełożyć na talerz.
  • Do garnka włożyć 2 łyżki masła i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszając, smażyć przez chwilkę aż lekko się zrumieni.
  • Wówczas dodać odłożony szpinak i mieszając podgrzać. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
  • Na naleśnika rozłożyć szpinak, posypać pokruszoną w palcach fetę oraz pokrojonego łososia. 
  • Doprawić zmielonym pieprzem.
  • Zwinąć naleśnik w roladkę i przekroić. Powtórzyć z resztą naleśników. 





 

Printfriendly