Rewelacyjne naleśniki z fetą, łososiem i serem feta. Idealnie sprawdzają się na zimno np. jako przekąska na imprezie, lecz podgrzane na patelni smakują jeszcze lepiej zwłaszcza z odrobiną sosu pomidorowego z tego przepisu klik.
Składniki
- 6 -8 sztuk naleśników
- 250 g świeżego szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- oliwa i masło
- 200 g wędzonego łososia
- 150 g sera feta
Przygotowanie
- Upiec naleśniki z tego przepisu klik.
- Szpinak opłukać i dokładnie osuszyć, włożyć na dużą patelnię lub do garnka i mieszając podgrzewać przez chwilę aż zwiędnie. Suchy szpinak przełożyć na talerz.
- Do garnka włożyć 2 łyżki masła i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszając, smażyć przez chwilkę aż lekko się zrumieni.
- Wówczas dodać odłożony szpinak i mieszając podgrzać. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
- Na naleśnika rozłożyć szpinak, posypać pokruszoną w palcach fetę oraz pokrojonego łososia.
- Doprawić zmielonym pieprzem.
- Zwinąć naleśnik w roladkę i przekroić. Powtórzyć z resztą naleśników.